Infofinanciar > Info > Aliații îndeamnă Israelul să dea dovadă de reținere după atacul iranian
Info

Aliații îndeamnă Israelul să dea dovadă de reținere după atacul iranian

israel sursa foto g4media
sursa foto arhiva companiei

Israelul s-a confruntat luni cu presiuni tot mai mari din partea aliaților pentru a da dovadă de reținere și a evita o escaladare a conflictului în Orientul Mijlociu, în timp ce se gândea cum să răspundă la atacul cu rachete și drone lansat de Iran în weekend.

Premierul Benjamin Netanyahu și-a convocat cabinetul de război pentru a doua oară în mai puțin de 24 de ore, a declarat o sursă guvernamentală. Doi înalți oficiali au semnalat duminică că represaliile nu sunt iminente și că Israelul nu va acționa singur, dar rezultatele discuțiilor de luni nu erau încă cunoscute.

Atacul iranian a sporit temerile legate de un război deschis între Israel și Iran și a sporit îngrijorările că violențele se vor răspândi și mai mult în regiune. Precaut de aceste pericole, președintele Joe Biden i-a spus lui Netanyahu că Statele Unite nu vor lua parte la nicio contraofensivă israeliană împotriva Iranului.

De la începutul războiului din Gaza, la 7 octombrie, au izbucnit ciocniri între Israel și grupuri aliate cu Iranul în Liban, Siria, Yemen și Irak, iar Israelul a declarat că patru dintre soldații săi au fost răniți la sute de metri în interiorul teritoriului libanez în cursul nopții, scrie Reuters.