Infofinanciar > Info > Alertă de securitate cibernetică: Hackerii fură bani cu ajutorul Revolut
Info

Alertă de securitate cibernetică: Hackerii fură bani cu ajutorul Revolut

hacker cpomagazine.com
Sursa foto: Arhiva companiei

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a emis un avertisment asupra noilor metode folosite de hackeri pentru a obține bani.

„Primul pas îl reprezintă compromiterea unui cont de utilizator pe reţelele sociale. Ulterior, aceştia pot analiza conversaţiile din contul respectiv pentru a copia stilul de adresare al titularului legitim. Dar și pentru a înţelege ce contacte din lista de prieteni ar fi susceptibile să trimită rapid bani cu «împrumut». Mai departe, atacatorii scriu mesaje private către prieteni care ar putea oferi acest ajutor financiar imediat”, se arată în comunicatul DNSC.

Specialiștii avertizează că hackerii folosesc diferite scenarii. În majoritatea cazurilor, aceștia oferă explicaţii vagi cu privire la motivele pentru care solicită bani. (Ca de exemplu: „Am cardul blocat‟ sau „Am contul blocat‟.)

Potrivit DNSC, este o tehnică de inginerie socială care speculează buna credinţă şi dorinţa de a ajuta un prieten la nevoie. „Pentru a primi bani, atacatorii se folosesc de metoda de plată prin link de Revolut. Tocmai pentru a evita depistarea faptului că este o tentativă de fraudă.‟, au explicat specialiştii.

DNSC recomandă verificarea dacă persoana care solicită bani este titularul legitim al contului de social media. În cazul în care banii au fost trimiși, trebuie anunţată imediat banca (în acest caz Revolut) pentru blocarea tranzacţiei. De asemenea, se recomandă depunerea unei plângeri la Poliţie și notificarea DNSC, potrivit stiripesurse.