Infofinanciar > Info > Alertă meteorologică: Un ciclon mediteranean se apropie de România
Info

Alertă meteorologică: Un ciclon mediteranean se apropie de România

ciclon mediteranean (surssă foto: realitatea.net)
sursă foto: realitatea.net

Vremea se va  înrăutăți din nou în cea de-a doua jumătate a acestei săptămâni. Asta pentru că un ciclon mediteranean se apropie de data aceasta spre țara noastră. Astfel, se vor raporta ploi și ninsori în multe zone din țară. Avertizarea din partea meteorologilor începe de miercuri, 6 decembrie.

Iar acest lucru se va întâmpla chiar din prima parte a zilei. Primele precipitații se vor raporta în zona Banatului, dar și în Oltenia. Pe seară, în cea de-a doua jumătate a zilei, aria de precipitații se va extinde în aproape toate regiunile țării. Iar la munte, stratul de zăpadă ce se va depune va fi chiar unul consistent.

Alertă meteorologică

De pe urma acestui ciclon mediteranean, pe timpul nopții, ploile din timpul zilei din România se vor transforma în ninsoare. Chiar și în zonele de câmpie. Și Capitala este vizată de această avertizare meteorologică. Pe parcursul zilei următoare, joi, 7 decembrie, se vor înregistra precipitații mixte local, în regiunile Transilvania, Maramureș, Dobrogea și Moldova.

Apoi, spre seară, aria se va restrânge în ceea ce privește efectele acestui ciclon mediteranean ce a pătruns pe teritoriul țării noastre. Dar temperaturile vor continua să fie unele scăzute în mai toate regiunile României. Meteorologii se așteaptă acum și la valori minime de minus 11 – 12 grade.

Iar zilele următoare, respectiv de săprămâna viitoare, vremea se va îmbunătăți. Temperaturile vor crește din nou. Temperaturile maxime vor ajunge chiar și spre valoarea de 15 grade Celsius.

Un ciclon mediteranean

Gabriela Băncilă, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a fost prezentă la o emisiune Digi24 unde a venit cu mai multe detalii pe această temă:  „Spre deosebire de alte ierni, aceste pătrunderi ale maselor de aer mai rece, care se suprarăcește în zona Siberiei ajunge și în zona Europei.

Este scenariul după care se vor desfășura lucrurile în următoarele 4 săptămâni, în sensul de alternanță între pătrunderile maselor de aer mai calde dinspre sud, mai umede”.

Astfel, acest aer rece din România vine din partea Mediteraneană și va veni la pachet cu ploi ce ulterior se vor transforma în lapoviță și ninsoare. De data aceasta, potrivit prognozei meteorologice, se pare că poziționarea ciclonului este una mai joasă. Ceea ce înseamnă o influență cu precipitații solide mai ales în zona Dobrogei continentale și a părții de est a Munteniei – Brăila, partea estică a județelor Ialomița și Călărași, scrie romaniatv.net.