Info

Alertă! La Moscova se vorbește de mobilizarea generală a Armatei: „Este război, nu operațiune specială”

capital.ro
FOTO: capital.ro

Liderul partidului CPRF, Gennady Zyuganov, vorbind la o ședință a Dumei de Stat, a numit „operațiunea specială din Ucraina” un război și a cerut mobilizare generală, relatează Sota.

„Cu ce se deosebește o operațiune militară specială de un război? Poți opri o operațiune militară în orice moment. Nu poți opri un război; acesta se termină fie prin victorie, fie prin înfrângere. Ceea ce vreau să spun este că există un război în desfășurare și nu avem dreptul să îl pierdem. Nu trebuie să ne panicăm acum. Avem nevoie de o mobilizare completă a țării. Avem nevoie de legi complet diferite”, citează Sota pe Ziuganov.

„Merită să fie executați”

Purtătorul de cuvânt al CPRF, Alexander Iușcenko, a declarat că Ziuganov vorbea despre mobilizarea economiei și a sistemului politic, nu a populației. „Unele grupuri sunt angajate în provocări flagrante, cum ar fi cei care răspândesc aceste știri; voi spune mai mult, merită să fie executați”, a declarat el.

Deputatul CPRF din Duma, Mihail Matveev, a propus ca guvernatorii și legislatorii să se înroleze în armată ca voluntari.

Mihail Degtyarev, guvernatorul regiunii Khabarovsk Krai, a declarat în urmă cu câteva zile că ar merge în Ucraina ca voluntar, dar nu a putut, deoarece nu are dreptul să părăsească postul său important. În replică, locuitorii din Khabarovsk Krai au depus o petiție prin care au propus „să-l ajute pe guvernator să-și îndeplinească visul de a se alătura luptelor din Donbass”, petiție care a fost semnată de zeci de mii de persoane.

Curge cu dosare penale în Rusia

Între timp, în Rusia, continuă să se deschidă în masă dosare penale împotriva unor persoane, în baza unor articole despre „falsuri” și „discreditarea” armatei.

Concret, la 8 iulie, Alexei Gorinov, un deputat municipal din districtul Krasnoselski din Moscova, a fost condamnat la 7 ani într-o colonie penală în temeiul articolului privind „falsurile” militare. Potrivit anchetatorilor, politicianul a făcut o serie de declarații „care conțineau informații neadevărate despre forțele armate ruse”, în timpul unei ședințe a Consiliului Deputaților. Gorinov a numit „operațiunea militară specială” din Ucraina un „război” și a vorbit despre moartea copiilor ucraineni.