Infofinanciar > Info > Împreună și în 2024. Alianța PSD-PNL pregătește un „proiect pentru România”
Info

Împreună și în 2024. Alianța PSD-PNL pregătește un „proiect pentru România”

BEC Părerile românilor în legătură cu organizarea alegerilor
sursă foto: StirileProTV.ro

Anul 2024 este plin de provocări și are o însemnătate extrem de mare din punct de vedere politic. Românii se vor prezenta la vot pentru a alege persoanele care se vor afla la conducerea țării. În acest sens, oamenii politici au parte de o perioadă foarte agitată. Fiecare partid își face strategiile și numește oamenii care vor urma să-i reprezinte la urne.

În 2024, partidele PNL și PSD vor forma o alianță. Liderii coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au discutat în cadrul unei conferințe de presă despre planurile pe care le au pentru alegeri.

Alegerile din 2024

Accentul în acest an cade pe alegerile prezidențiale. Întrebat de jurnaliști, Marcel Ciolacu a vorbit despre o posibilă alianță PNL-PSD la nivelul alegerilor prezidențiale. Mai exact, dacă cele două partide vor susține același candidat, fie el și independent. Potrivit premierului, există posibilitatea unui proiect comun și pentru prezidențiale. Dar asta doar dacă românii le vor oferi votul de încredere.

Despre acest subiect a vorbit și Nicolae Ciucă. Liderul de partid a explicat că un răspuns concret la această întrebare va veni după data de 10 iunie.  „Dacă a fost să alegem primarul Capitalei în două săptămâni, daţi-ne două săptămâni, după 10 iunie, şi vom veni şi cu răspunsul la această întrebare” a spus Ciucă.

Alianță electorală PNL-PSD

O posibilă alianță electorală între cele două partide pentru prezidențiale va depinde de votul și preferințele românilor. Cele două formațiuni politice au deja o listă comună pentru europarlamentare. De asemenea, au ales un candidat comun pentru Primăria Capitalei. În acest context, Marcel Ciolacu a explicat o alianță pentru președinția României ar putea fi posibilă. Dar, nu a precizat clar dacă e vorba doar de alegerile prezidențiale sau chiar și de cele parlamentare.

„Am venit cu un proiect pentru Bucureşti, am venit împreună cu un proiect pentru Europa. Avem o coaliţie de guvernare coerentă şi dacă românii o să ne dea votul pentru aceste proiecte, sunt ferm convins că o venim şi cu un proiect pentru România”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Câștig sigur la Primăria Capitalei

Potrivit spuselor lui Marcel Ciolacu, reprezentanții celor două partide sunt siguri că vor câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei. Candidatul comun este Cătălin Cîrstoiu. Totuși, dacă propunerile comune nu vor aduce victoria electorală, nu se știe sigur dacă va fi pusă în discuție o colaborare pentru celelalte runde de alegeri.

„În primul rând, sunt ferm convins că o să câştigăm, dar aşa cum v-a zis şi domnul preşedinte Nicolae Ciucă, ne daţi două săptămâni, după 9 iunie să venim” a spus Marcel Ciolacu.

Aceste declarații au fost făcute în cadrul unei conferință de presă susținută la Parlament. La acest eveniment au participat liderii coaliției, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă. De asemenea, au fost prezenți preşedinții PSD Bucureşti și PNL Bucureşti,  Gabriela Firea și Sebastian Burduja, conform News .