Infofinanciar > Esential > Adrian Dinu, CEO Creasoft, susține digitalizarea pe piața muncii
Esential

Adrian Dinu, CEO Creasoft, susține digitalizarea pe piața muncii

Creasoft
sursa foto arhiva

Grupul Creasoft este cel mai mare producător de soluții de pontaj electronic de pe piața locală. Compania românească dezvoltă soluții de software și hardware, care au rolul de a ușura munca departamentului de HR, de la pontaj electronic, la soluții de inventar, monitorizare vendomate și multe altele. În prezent, compania are peste 500 de clienți, iar mai mult de 35.000 de angajați pontează prin platforma Creasoft.

Compania a dezvoltat numeroase proiecte de succes. Având în vedere acest lucru, Adrian Dinu, fondator și CEO Creasoft, s-a regăsit printre nominalizații din cadrul Topului Capital 100 Manageri de Succes, ediția 2024.

Investiții și digitalizarea proceselor

Cele mai importante proiecte din anul precedent s-au centrat pe investiții și digitalizarea proceselor de resurse umane. „În 2023 ne-am concentrat pe investiții în software pentru digitalizarea documentelor de muncă și  în dezvoltarea platformei Creasoft user friendly de semnături electronice pe documente de muncă” a declarat Adrian Dinu, fondator și CEO Creasoft, în cadrul unui interviu pentru Revista Capital.

Povestea Creasoft a pornit la drum în 2016 ca un start-up care dorea să dezvolte o soluție de pontaj electronic inovativă. Compania a depășit stadiul inițial și se află printre cele mai mari întreprinderi de pe piață.

„Astăzi nu mai suntem start-up, deja suntem un jucător important pe piața furnizorilor de software pentru HR și am depășit de 3 ani pragul de rentabilitate, ceea ce înseamnă că generăm un profit bun din această afacere. În plus, pontajul electronic cu care am început a rămas doar o mică funcționalitate pe lângă multele dezvoltate în legătură strânsă cu nevoile angajaților și ale departamentelor de HR” a explicat fondatorul.

Digitalizare și inovații

În acest an, compania are în plan implementarea unor noi proiecte inovatoare. „În 2024 ne-am propus să lansăm pe piață o platformă software. Prin care firmele să poată să semneze electronic documente comerciale cu alte firme (contracte, acte adiționale, procese verbale etc.). Astfel, să înlocuiască semnarea olografică  a actelor cu caracter comercial” a explicat antreprenorul.

„Un start-up fără micromanagement nu poate demara ca afacere. Dar pe parcurs, dacă afacerea crește, trebuie să vrei și să încerci să externalizezi decizii cât poți de mult. Mai ales dacă vrei bani cu minimum de efort” a precizat Adrian Dinu.

Provocări în relația cu statul

Experiența cu statul sau cu legile implementate nu este tot timpul una foarte bună. Mulți antreprenori se plâng de faptul că anumite măsuri le pun bețe în roate, de la birocrație la legislație.

„Principalele provocări sunt legate de birocrația clasică. La care se adaugă deseori ambiguitatea legislației și răspunsurile date de autoritățile statului. Care nu au nici o legătură cu întrebările primite. Am avut situații când m-am confruntat cu neclarități privind un articol din legislație care putea avea mai multe interpretări.

Așa am aflat că, dacă  întrebi o instituție a statului, nu ți se răspunde la întrebare și nu ți se clarifică nimic. Ți se răspunde cu citarea articolului interpretabil din legea/ordonanța de urgență cu probleme. Practic, nimeni nu are curaj sau nu știe să clarifice o întrebare punctuală. Iar răspunsul dat de stat este de obicei total inutil” a declarat Adrian Dinu.