Infofinanciar > Info > Acuzațiile DNA la adresa lui Florin Cîțu! Senatorul își va da demisia din grupul senatorilor PNL
Info

Acuzațiile DNA la adresa lui Florin Cîțu! Senatorul își va da demisia din grupul senatorilor PNL

Florin Cîțu, sursă foto antena 3
sursa foto arhiva companiei

Nicolae Ciucă, anunţă, joi seară, că senatorii liberali vor vota pentru ridicarea imunităţii fostului premier Florin Cîţu, în prezent senator.

De altfel, Ciucă afirmă că a avut o discuţie cu Cîţu, care i-a spus că va demisiona din grupul senatorilor PNL, urmând a rămâne senator neafiliat din punct de vedere politic.

Dosarul care îl vizează pe Cîţu este „o problemă pentru PNL, în sensul în care imaginea partidului în acest caz este afectată”, în condiţiile în care Florin Cîţu a fost preşedinte al formaţiunii politice, a fost prim-ministru şi este membru al PNL.

Ciucă a spus că a discutat cu Florin Cîţu, care l-a asigurat că va demisiona din grupul senatorilor PNL. „Am vorbit cu Florin Cîţu şi a spus că în situaţia de faţă el îşi va da demisia demisia din grupul senatorilor PNL şi va deveni senator neafiliat. Este o decizie corectă a unui membru de partid responsabil, care, dincolo de propria-i persoană, are în vedere şi imaginea partidului”, este de părere Nicolae Ciucă.

Acuzaţiile DNA la adresa lui Florin Cîţu, Vlad Voiculescu şi Oana Mihăilă, în acest dosar deschis în urmă cu doi ani, sunt de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi complicitate la abuz în serviciu, scrie Observator.

Potrivit procurorilor, cei trei suspecţi ar fi tranzacționat peste 52 de milioane de doze de vaccin, în valoare de peste un miliard de euro, deși dozele de vaccin contractate anterior ar fi fost suficiente pentru vaccinarea întregii populaţii.