Infofinanciar > Info > Achiziția unei mașini second-hand din Germania. Afacere bună pentru români.
Info

Achiziția unei mașini second-hand din Germania. Afacere bună pentru români.

Mașini, Sursă foto: Huff.ro
sursa foto: arhivă

Vești bune pentru români. Achiziția unei mașini la secon-hand din Germania ar putea fi o afacere benefică pentru români având în vedere prețurile competitive, conform Daily Business.

Germanii oferă prețuri competitive la mașinile second-hand și oferă acces la vehicule bine întreținute. Totuși, trebuie să fiți atenți când achiziționați o mașină de genul și să vă faceți temele.

Pași pentru achiziționarea unei mașini second

Procesul de achziție a unei mașini secon-hand necesită o atenție sporită la detalii, o planificarea atentă și înțelegerea unor aspecte pentru a evita posibile fraude.

În primul rând, trebuie să te interesezi de modelul de mașină dorit. Care sunt prețurile pieței și să urmărești revizuirea ofertelor disponibile pe site-urile de specialitate germane. Apoi, verifică dacă mașina are toate inspecțiile tehnice la zi. Acestea te asigură că mașina respectă standardele de siguranță și de mediu impuse în UE.

Verificarea documentelor

Urmează apoi să verifici documentația. Vezi dacă mașina are carte de identitate și numerele de înmatriculare valide. Vezi dacă mașina are cumva restanțe la plata taxelor sau amenzilor ca să nu te trezești apoi cu surprize.

Toate aceste aspecte legale și fiscale sunt foarte importante. Trebuie să te informezi cât mai bine și să te familizrizezi cu ele. Cu taxele de import, să calculezi costurile totale, inclusiv TVA-ul și taxele vamale.

Dacă ți se pare prea greu de urmărit aceste lucruri, poti apela la un expert în taxe sau la un agent vamal. Acesta te poate ajuta pentru a te asigura că toate procedurile sunt urmate corect și că nu există costuri ascunse.

Este foarte important să fii atent la aceste aspecte. Deși piața mașinilor second hand a devenit mai transparentă, încă e loc de îmbunătățiri. De exemplu, pe ,,carVertical” descoperi că jumătate din BMW-urile verificate fuseseră avariate.

Anul trecut, pe această platformă, au fost depistate și multe mașini furate. numărul real de furturi poate fi chiar de o sută de ori mai mare la nivel european, deoarece mașinile furate ajung rareori la vânzare pe piața vehiculelor rulate. De cele mai multe ori, sunt dezmembrate și piesele sunt ulterior vândute pe piața neagră.

Transportul mașinii până acasă

Un alt aspect la care trebuie să fii atent este transportul mașinii până în Romaânia. Poți alege să o conduci tu până acasă sau poți apela la o firmă specializată în transporturi de mașini.

Ce mai urmează să faci, spre final, este să verifici istoricul mașinii. Un istoric detaliat te poate salva de la multe bătăi de cap și costuri suplimentare pe termen lung. Poți apela la firme specializate, cum e ,,Verifică mașina”. Introduci VIN-ul mașinii și primești un raport complet.

Așadar achiziționarea unei mașini din Germania necesită o documentare amănunțită și o atenție sporită la detalii. Cu pregătirea adecvată și utilizarea resurselor potrivite, puteți face o achiziție sigură și avantajoasă., potrivit Daily Business.