Infofinanciar > Info > Acești pensionari pot primi vouchere de 3.000 de lei din partea autorităților locale! La ce vor putea fi folosiți banii
Info

Acești pensionari pot primi vouchere de 3.000 de lei din partea autorităților locale! La ce vor putea fi folosiți banii

Stomatologie
Sursă foto: Providentamedical

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, a anunțat că pensionarii de pe raza județului care au probleme stomatologice vor putea beneficia, la cerere, de vouchere de 3000 de lei. Acești bani vor putea fi folosiți pentru tratarea cariilor dentare.

Însă, pentru a primi aceste tichete, pensionarii trebuie să îndeplinească câteva condiții, a spus Hubert Thuma.

„Pentru Consiliul Județean Ilfov, investițiile în sănătate sunt prioritare. Avem foarte multe investiții în derulare, o mare parte dintre acestea sunt din PNRR dar și din buget propriu.

Astfel, o parte dintre acești bani vor merge către construirea și deschiderea ”unui spital nou, echipat cu dotare nouă”, în Buftea. Este vorba despre o investiție de 500 de milioane de euro din PNRR. Avem câteva programe care cred că sunt unice în România pe care le derulăm. Unul dintre aceste programe, la care țin foarte mult, este ”Ilfovul zâmbește”.

Le venim în ajutor cetățenilor cu o pensie mică, dar aici trebuie să fim atenți pentru că este posibil să fie nevoie să mărim pragul, pentru că în clipa de față este 1200 de lei și vom face niște analize și vom discuta și cu medicii stomatologi dacă putem să mărim pragul la pensiile sub 2000 de lei.

Le oferim acestora un sprijin financiar de 3000 de lei pentru lucrări la stomatolog. Pensionarii depun dosarele la primării și cred că, în câteva săptămâni, după ce se face selecția, se pot adresa unui cabinet stomatologic care este în apropierea lor pentru a merge să își facă lucrările. Decontarea se va face direct la Consiliul Județean”, a spus președintele Consiliului Județean Ilfov, într-o intervenție la Antena 3 CNN.

Sprijin pentru toată lumea

De asemenea, oficialul a susținut că instituția pe care o are în subordine mai are pregătite programe de sprijin destinate locuitorilor de pe raza județului Ilfov.

„Mai avem un program care este unic în România și anume îi ajutăm pe cei care sunt în vârstă, bolnavi și care nu au cu ce să meargă la medic, le oferim transport gratuit. Este destul de dificil pentru ei, am observat acest lucru și atunci avem un număr pe care l-am pus la dispoziție, dumnealor se programează și trimitem o mașină care să îi ia, să îi ducă, în funcție de ce programări au la spital.

Nu am uitat nici copiii. Avem un program în parteneriat cu un ONG, care se ocupă de copiii cu autism. Știm cu toții că toate costurile de tratament sunt foarte mari, mai ales părinții care se confruntă cu asemenea probleme nu știu de unde să o apuce, așa că am făcut un parteneriat cu un ONG, suntem încă la început, vom vedea cum evoluează și suntem dispuși să investim mai mulți bani în acest parteneriat.

Aș dori să vă spun că avem și o asociere cu Consiliul Județean Giurgiu, prin care vrem să construim un centru pentru copiii cu autism. Este un centru integral cu hipoterapie, o terapie asistată de animale. S-a putut observa că este foarte eficientă și de aceea investim în asta. Consiliul Județean Ilfov vine cu o finanțare de 70%, Consiliul Județean Giurgiu cu o finanțare de 30%, locația fiind în județul Giurgiu, în zona de nord.

Mai avem câteva proiecte, construim și dispensar în comuna Glina, înființăm o secție nouă de Nefrologie la Spitalul Județean Ilfov”, a mai explicat Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, pentru Antena 3 CNN.