Infofinanciar > Lumea la zi > A fost aprobată majorarea burselor! Studenții care vor primi 1.000 de euro
Lumea la zi

A fost aprobată majorarea burselor! Studenții care vor primi 1.000 de euro

Bancnote euro majorarea burselor
sursa foto: arhiva companiei

Parlamentul german a aprobat o creștere a burselor Bafög. Studenții și elevii din medii defavorizate vor primi mai mulți bani începând cu noul an școlar și noul semestru de iarnă. Cei care primesc suma maximă vor avea cu 58 de euro mai mult pe lună.

Studenții din familii cu venituri mici vor primi un ajutor de început de 1000 de euro. Reforma a fost adoptată cu voturile SPD, Verzii și FDP. Uniunea, Die Linke și Alianța Sahra Wagenknecht au votat împotrivă. AfD s-a abținut.

Ajutorul de bază pentru studenți va crește de la 452 la 475 de euro pe lună. Alocația pentru locuință pentru cei care nu locuiesc cu părinții va crește de la 360 la 380 de euro pe lună. Suma maximă totală va crește de la 812 la 855 de euro pe lună. Studenții mai în vârstă, care își plătesc singuri asigurarea de sănătate, vor primi un supliment. Suma maximă totală a burselor pentru aceștia va ajunge la 992 de euro pe lună. Pentru elevi, creșterea va începe de la 1 august, la începutul noului an școlar. Această măsură va aduce un sprijin semnificativ pentru studenți și elevi, îmbunătățindu-le condițiile financiare, potrivit ZiarulRomânesc.