Infofinanciar > Info > A făcut 5 ani de închisoare într-unul singur! Mă rog, aproape. Patron de club de fotbal, eliberat
Info

A făcut 5 ani de închisoare într-unul singur! Mă rog, aproape. Patron de club de fotbal, eliberat

ioan niculae sursă foto forbes.ro.v1

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost eliberat din închisoare după 1 an și un pic de stat după gratii. Patronul grupului Interagro a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru infracțiuni de corupție și spălare de bani în februarie 2021. Acum el își dorește să revină în fotbal.

În noiembrie 2021, i-a fost acceptată cererea de eliberare condiționată din Penitenciarul Poarta Albă, dar decizia nu a fost pusă în aplicare până acum, deși a mai încercat să obțină eliberarea și în luna ianuarie, când solicitarea i-a fost respinsă.

”Da, este adevărat! A revenit în libertate. Tot timpul ținem legătura, vrem să menținem echipa în a treia ligă. Înscriem echipa acum pentru Liga 3, greaua moștenire ne-a privat de a râmâne în eșalonul secund. Nu puteam să supraviețuim cu -20 de puncte, a fost foarte dificil. Din informațiile mele nu se dorește desființarea acestei echipe, ci dimpotrivă. Să revenim în prima ligă. Ne vom muta definitiv la Giurgiu, am vrut încă din iarnă să mergem acolo definitiv. O vom lua de la capăt și vrem să promovăm din primul an” a declarat pentru prosport.ro președintele executiv al Astrei Giurgiu, Marian Costea.

Prejudiciu de peste 11.000.000 de lei

Clubul giurgiuvean are datorii imense în acest moment, însă fostul patron, în vârstă de 67 de ani pare decis să readucă planul în prim planul fotbalului românesc, informație confirmată și de Dani Coman, fostul conducător al Astrei, actual la Hermanstadt, echipă proaspăt promovată în prima ligă.

Potrivit procurorilor, firma InterAgro, controlată de omul de afaceri, ar fi încheiat contracte fictive cu o altă societate, pentru a reduce masiv contribuțiile datorate bugetului de stat, prejudiciul fiind calculat în acest caz la peste 11 milioane de lei.

În acelaşi dosar, Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila şi fost preşedinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru trafic de influenţă.

De asemenea, Nicoleta Mariana Toncea (soţia lui Ioan Niculae) a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani.