Infofinanciar > Lumea la zi > 44% dintre ucraineni cred că Vestul a obosit să mai susțină Ucraina
Lumea la zi

44% dintre ucraineni cred că Vestul a obosit să mai susțină Ucraina

44% dintre ucraineni cred că Vestul a obosit să mai susțină Ucraina
sursa foto: cfr.org

În doar patru luni, proporția ucrainenilor care cred că Vestul este obosit să susțină Ucraina a crescut de la 30% la 44%. La sfârșitul anului 2022, doar 15% dintre ucraineni credeau că Vestul este obosit de Ucraina și își slăbește sprijinul. Acest procentaj a ajuns la 30% până în octombrie 2023, potrivit KIIS.

Sondajul a întrebat respondenții cu ce afirmație sunt de acord într-o mai mare măsură: ,,Vestul se plictisește de Ucraina și sprijinul său este slab, vrea să forțeze Ucraina să facă concesii Rusiei”. Sau a doua variantă  ,,Vestul continuă să ajute serios Ucraina în cea mai mare măsură posibilă. Și dorește ca războiul să se încheie în condiții acceptabile pentru Ucraina.

Procentul cel mai ridicat al celor care au fost de acord că Vestul se plictisește de Ucraina a fost în sudul Ucrainei, cu 51%. Urmat de estul Ucrainei, cu 48%.

Respondenții din centrul și vestul Ucrainei erau mai predispuși să creadă că Vestul ajută Ucraina. Respectiv 50% dintre respondenți  susțineau această afirmație, conform kyivindependent.com.