Infofinanciar > Info > Cine poate primi 330 de lei în această vară? Se dau bani de la stat
Info

Cine poate primi 330 de lei în această vară? Se dau bani de la stat

tichete bani (sursă foto: cancan.ro)
sursă foto: arhiva companiei

Indicatorul Social de Referință (ISR) a ajuns în 2024 la valoarea de 660 lei. Iar în acest fel, conform regulilor, valoarea indemnizației lunare primite de absolvenți în acest an va fi de 330 de lei.

Echipa de la Agenţia Națională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a informat recent absolvenţii instituţiilor de învăţământ, promoţia 2024, că vor putea beneficia de indemnizație de şomaj pentru 6 luni. Însă este nevoie ca aceștia să îndeplinească anumite condiții.

Printre altele, vârsta minimă este de 16 ani, de exemplu. Însă, cei de la ANOFM transmit că tinerii trebuie să se miște repede în această privință. Căci au doar două luni la dispoziție de la data absolvirii pentru a depune documentele.

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru o perioadă de 6 luni. Această sumă reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare, scrie romaniatv.net.