Infofinanciar > Info > 31 de kilometri din Drumul Expres Craiova-Pitești, deschiși! Când ar putea fi gata proiectul final
Info

31 de kilometri din Drumul Expres Craiova-Pitești, deschiși! Când ar putea fi gata proiectul final

Lot de autostradă
sursa foto arhiva companiei

Tronsonul 3 al DEx12 are o lungime de aproape 32 de kilometri și se întinde de la Colonești, la granița dintre județele Argeș și Olt, și până la Valea Mare, în apropiere de Slatina.

Când va fi gata, Drumul Expres Craiova-Pitești va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. În total, vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje.

Șoseaua este împărțită în patru tronsoane. Anul trecut a fost inaugurat tronsonul 2, care pornește din apropiere de Slatina și continuă până după orașul Balș, având o lungime de aproximativ 40 de kilometri. După deschiderea tronsonului 3, vor exista peste 71 de kilometri de drum expres dați în folosință.

Compania americană Ford, care deține o fabrică în România, la Craiova, a cerut încă din 2019 modernizarea infrastructurii, iar Drumul Expres dintre Craiova şi Piteşti a fost promis de autorităţile române din 2007, încă de la semnarea contractului de privatizare a fabricii auto.