Infofinanciar > Info > 11 iulie, ziua prieteniei dintre România și Statele Unite ale Americii
Info

11 iulie, ziua prieteniei dintre România și Statele Unite ale Americii

Foto: facebook.com

11 iulie va fi sărbătorită anual ca ziua prieteniei dintre România și Statele Unite ale Americii. Așa ne arată un proiect de lege adoptat de Camera Deputaților, ca for decizional.

Liberalul Iulian Muraru a declarat că această propunere legislativă reprezintă o reconfirmare a angajamentelor pentru Securitatea Euro-Atlantică și pentru valorile democratice.

Ziua prieteniei româno-americane

Iulian Muraru: ”România și Statele Unite împărtășesc mai mult decât un potențial și un parteneriat politico-militar, împărtășim o legătură culturală și umană profundă. Parteneriatul strategic care stă la baza instituirii acestei zile de 11 iulie a prieteniei româno-americane, în cifre arată astfel: 3.000 de militari staționează astăzi în România și apără frontierele României, 1.000 de companii americane activează în România cu 102.000 de angajați, 5 miliarde de dolari sunt schimburi anuale între România și Statele Unite, cu un excedent favorabil României, un milion de români locuiesc, trăiesc și muncesc astăzi în Statele Unite ale Americii”.