Infofinanciar > Info > Peste 100 de locuri de muncă noi în România. Statul sprijină proiectul cu 4 milioane de lei
Info

Peste 100 de locuri de muncă noi în România. Statul sprijină proiectul cu 4 milioane de lei

Peste 100 de locuri de muncă noi în România. Statul sprijină proiectul cu 4 milioane de lei
Sursa arhiva companiei

O companie chineză urmează să creeze peste 100 de locuri de muncă județul Timiș. Compania este Hexing Technologies Europe și este un furnizor de energie verde. Proiectul prin care se vor oferi locuri noi de muncă a fost aprobat de stat. Totodată acesta a fost finanțat de statul român cu 4,72 milioane de lei.

„Ministerul Finanțelor a aprobat pentru această societate Acordul pentru finanțare nr. 264/09.11.2023 în baza H.G. 332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, pentru un ajutor de stat în valoare de 4,72 milioane lei”, a declarat Ministerul Finanțelor despre noul proiect.

Ministerul Finanțelor susține proiectul chinezilor argumentând că acesta va crea mai multe locuri de muncă dar și va fi un impuls pentru dezvoltarea regională. Ministerul a adăugat și că  „În prezent proiectul este în curs de demarare, urmând a fi implement în județul Timiș. Conform Certificatului Constatator prezentat la momentul depunerii Cererii de acord pentru finanțare” conform Observator.