Infofinanciar > Info > Peste 100.000 de locuri noi de muncă în România! De data aceasta, la categoria „verde”
Info

Peste 100.000 de locuri noi de muncă în România! De data aceasta, la categoria „verde”

energie regenerabilă locuri de muncă (sursă foto: capital)
sursă foto: arhiva companiei

Faptul că autoritățile din România inițiază proiecte pentru ca România să o ia pe o cale cât mai prietenoasă cu mediul nu este o noutate pentru nimeni. Un element important în toată această poveste este energia regenerabilă care va duce, în următoi ani, la apariția a peste 100.000 de locuri de muncă în țara noastră. Această declarație îi aparține ministrului Mediului, Mircea Fechet.

Cu ajutorul energiei regenerabile se dezvoltă noi tehnologii. Iar în tot acest proces, conform estimărilor, ar apărea în România peste 100.000 de locuri noi de muncă la categoria „verde”. Mircea Fechet, ministrul Mediului din cabinetul guvernamental, a fost prezent la evenimentul Green Energy Expo & Romenvirotec prilej cu care a adus mai multe detalii.

Peste 100.000 de locuri noi de muncă

„Mă bucur că reuşim din nou să încercăm să punem pe agenda publică, pe de o parte, noutăţile în materia tehnologiilor de mediu şi în acelaşi timp să discutăm încă o dată despre schimbări climatice, despre impactul pe care schimbările climatice îl au deja în România şi nu numai şi să sperăm că la sfârşitul acestor zile putem spune împreună că acest eveniment a fost unul de succes”, spune Mircea Fechet în cadrul evenimentului.

Apoi, oficialul din Guvern a ținut să descrie cum vede el energia tot acest proces prin care trece țara noastră acum. „Abia aştept să particip şi să văd fiecare expozant, să văd ce anume propune în cadrul acestui târg. (…) Atunci când vorbim despre energie verde, atunci când vorbim despre surse de energie regenerabilă, că e energie eoliană sau energie solară, nu discutăm doar despre un mediu mai curat, ci şi despre tehnologii şi despre locuri de muncă. Şi în scenariul ‘România neutră’, în care ne-am propus să ajungem până în anul 2050, vom avea cel puţin 100.000 de locuri de muncă noi, 100.000 de locuri de muncă ‘verzi’”, a subliniat Mircea Fechet.

Categoria verde

Acesta din urmă a transmis apoi că evenimentul Green Energy Expo & Romenvirotec 2024 are „în spatele acestor uşi, un număr impresionant de societăţi comerciale care ne vor prezenta cele mai noi tehnologii”. Este vorba despre cel mai mare târg de energii regenerabile şi protecţia mediului din România. Iar Green Energy Expo & Romenvirotec are loc în perioada 11-13 aprilie 2024, la Centrul Expoziţional Romexpo din București.

Este un eveniment ce are drept parteneri în organizarea şi promovarea Cancelaria prim-ministrului şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Prin acest eveniment, autoritățile și partenerii din mediul privat îşi propun să-şi consolideze eforturile în promovarea sustenabilităţii şi inovaţiei în domeniul protecţiei mediului. Se dorește realizarea acestui scop prin oferirea unei platforme valoroase pentru schimbul de cunoştinţe şi bune practici la nivel internaţional. Astfel, se scoate în evidență angajamentul României faţă de politicile de mediu şi dezvoltare durabilă, scrie Agerpres.