Info

Va avea loc cea de a IV-a ediție a Galei propietății industriale. Vor fi dezbătute drepturile de propietate intelctuală

banner UJ Gala PI sursa foto universuljuridic
banner UJ Gala PI sursa foto universuljuridic

Camera Națională a Consilierilor în Proprietate Industrială din România (CNCIPIR) și Grupul editorial Universul Juridic se reunesc în data de 15 septembrie 2022, în cadrul unei  Gale exclusive a Proprietății Industriale. Adunarea va avea loc în sala Ameritst, et. 6 al Hotelului Marshall Garden din București. În cadrul acesteia  sunt reunite elitele din domeniul afirmării și protecției drepturilor conexe.

Evenimentul va fi transmis integral LIVE pe portalul  www.universuljuridic.ro și pe pagina Facebook dedicată evenimentului, fiind și înregistrat. În cadrul evenimentului vor fi prezente personalități de marcă din domeniu și va fi lansată o ediție specială a revistei Legal Magazin, editată de Universul Juridic, consacrată acestei teme.

Furtul de propietate intelectuală reprezintă o problemă gravă  în România

„România s-a situat întotdeauna în fruntea topurilor în ceea ce privește mărfurile contrafăcute reținute și distruse!”, spune în interviul său Ioan Alexandru Dudu, directorul General al Direcției Generale Coordonare Control Vamal, Autoritatea Vamală Română. ”Problemele grave ce amenință omenirea nu vor fi rezolvate decât de creatori și de creațiile lor intelectuale!”, susține argumentat prof. univ. dr. , av. Viorel Roș, o somitate în materie, keynote speaker al evenimentului.

O abordare mai realistă are și președintele Camerei Naționale a Consilierilor în Proprietate Industrială din România, Ovidiu Dinescu, cel care declară răspicat: ”Nu există o cultură a proprietații intelectuale în România!”

Poliția Română face cercetări în peste 3.600 de dosare de urmărire penală în domeniul protecției drepturilor de proprietate intelectuală!”, conchide chestorul de Poliție Aurel Dobre, Directorul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR. Gala reprezintă un moment important, de promovare și răsplătire a eforturilor și performanțelor atinse de principalii jucători angajați în afirmarea, respectarea și apărarea drepturilor de proprietate industrială din România.

Evenimentul se bucură de susținerea  a doi parteneri instituționali de marcă: Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) și Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA).

Infofinanciar și Capital sunt parteneri media a acestui eveniment.