Infofinanciar > Lumea la zi > Trump avertizează că Israelul pierde războiul
Lumea la zi

Trump avertizează că Israelul pierde războiul

Trump avertizează că Israelul pierde războiul
Sursa arhiva companiei

Fostul președinte Donald Trump spune că Israelul „pierde războiul de relații publice (PR)” în războiul său din Gaza din cauza postărilor pe rețelele de socializare în care Israelul prezintă imagini din război.

Donald Trump a declarat că Israel „Publică cele mai odioase, cele mai oribile casete cu clădiri care se prăbușesc. Iar oamenii își imaginează că sunt o mulțime de oameni în acele clădiri”. Acesta a mai adăugat că „Și celălalt lucru este că urăsc faptul că ei scot casete tot timpul. În fiecare seară, ei publică casete cu o clădire care se prăbușește. Nu ar trebui să lanseze astfel de casete, dar ei fac acest lucru, de aceea pierd războiul de PR.”

Donald Trump a susținut Israelul, acum îl avertizează

Trump a declarat în octombrie că ” a luptat pentru Israel ca niciun alt președinte până acum”. În prezent acest afirmă că Israelul trebuie să termine războiul”

Nemulțumirea lui Donald Trump

„Nu știu de ce au publicat astfel de fotografii din timpul războiului. Cred că îi face să pară mai duri. Dar, pentru mine, nu îi face să pară duri”, a continuat Trump. „Pierd războiul de PR. Îl pierd la greu. Dar trebuie să termine ceea ce au început și trebuie să termine repede, iar noi trebuie să ne continuăm viața”.

Este fostul președinte al Americii 100% alături de Israel?

Întrebat de două ori de Hewitt într-un interviu dacă Trump este „încă 100% alături de Israel”, fostul președinte nu a răspuns direct la întrebare.

De ce Trump este revoltat?

Comentariile lui Trump vin după ce șapte persoane au murit luni într-un atac israelian împotriva unui convoi al World Central Kitchen. Aceasta este o organizație umanitară care oferă mese civililor care suferă de foame din cauza conflictelor. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a recunoscut că o lovitură aeriană israeliană „neintenționată” a ucis „oameni nevinovați” în Gaza, adăugând că „vom face totul pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple”, conform Politico.