Infofinanciar > Lumea la zi > Șeful OpenAI a fost concediat! A primit acum o oportunitate la Microsoft
Lumea la zi

Șeful OpenAI a fost concediat! A primit acum o oportunitate la Microsoft

fostul șef openai (sursă foto: BBC)
sursă foto: BBC

OpenAI l-a numit pe fostul șef de la Twitch, Emmett Shear, la conducerea startup-ului. Acesta îl înlocuiește pe Sam Altman, care se va alătura principalului susținător al companiei, Microsoft. El va conduce o nouă echipă de cercetare avansată în domeniul inteligenței artificiale.

„Așteptăm cu nerăbdare să îl cunoaștem pe Emmett Shear și noua echipă de conducere a OAI și să lucrăm cu ei”, a postat directorul general al Microsoft, Satya Nadella, pe platforma de socializare X. El a adăugat că Microsoft își menține angajamentul față de parteneriatul său cu OpenAI.

Shear a fost numit director general interimar, a declarat pentru Reuters o persoană informată cu privire la această numire. Decizia de a nu-l repune pe Altman în funcția de director general al companiei din spatele ChatGPT a zădărnicit eforturile investitorilor și angajaților firmei de a „redresa corabia” prin readucerea acestuia. După ce consiliul de administrație l-a concediat vineri, o mișcare surprinzătoare care a zguduit lumea tehnologiei.