Infofinanciar > Info > Se înregistrează temperaturi tot mai ridicate! Nouă judeţe se află sub cod portocaliu de caniculă
Info

Se înregistrează temperaturi tot mai ridicate! Nouă judeţe se află sub cod portocaliu de caniculă

cod-rosu-canicula
sursa foto arhiva companiei

Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile. ANM anunță caniculă în toată ţara. Miercuri s-a emis de avertizare cod galben. Pentru nouă judeţe şi Capitala a fost emis cod portocaliu.

Sub cod portocaliu de caniculă se află județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, precum și municipiul București.

Noaptea va fi tropicală, iar minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade. ANM anunță că valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.

„Vorbim de temperaturi între 35 și 37 de grade, dar local este posibil în partea de sud să ne apropiem de 38-39 de grade și în același timp și nopțile să devină unele tropicale în cea mai mare parte a țării, pentru că minimele nu vor coborî sub 20 de grade”, a explicat Elena Mateescu, directorul ANM. Pentru Capitală, meteorologii anunță că până joi, 11 iulie, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, scrie Libertatea.