Infofinanciar > Info > Scandal! Pensiile se vor impozita cu 20%. Ce spune Ciolacu
Info

Scandal! Pensiile se vor impozita cu 20%. Ce spune Ciolacu

Sursă foto: europafm.ro; guvernanții au în vedere impozitarea pensiilor speciale
Sursa foto: arhiva companiei

Asupra Guvernului se fac presiuni pentru a veni cu o decizie în privința pensiilor speciale, în acord cu decizia luată de reprezentanții CCR. Forma finală a proiectului trebuie adoptată pentru a nu se pierde aproximativ 1,5 miliarde de euro din PNRR.

Având în vedere aceste detalii, există posibilitatea introducerii unui impozit în valoare de 20%. De asemenea, Marcel Ciolacu a mai spus că există posibilitatea introducerii unui plafon.

Declarațiile lui Marcel Ciolacu

Atunci când a fost întrebat despre o impozitare de 20%, Marcel Ciolacu a declarat că la momentul actual există o impozitare de 10%. De asemenea, acesta a mai precizat că Ministerul Muncii a convenit cu reprezentanţii Comisiei Europene introducerea a încă 10%.

„Deci nu e 20, este 10. Am lămurit acest lucru. Dar ştiţi că am convenit şi un plafon, pensia medie netă. Peste acest plafon se vor introduce 10%”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Au trimis care este părerea dânşilor (reprezentanţii Comisiei Europene – n.r.) şi în acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările la legea pensiilor, în concordanţă cu decizia CCR”, a mai precizat premierul României, atunci când a fost întrebat despre ceea ce au transmis reprezentanții Comisiei Europene.

Presiuni asupra Guvernului

De asemenea, prim-ministrul a mai adăugat faptul că „sunt foarte multe persoane, atunci când am intrat în NATO, care au ieşit la pensie”.

„Ştiţi foarte bine, practic în dictaturile comuniste nu exista contribuţie, nici la Armată, nici la Poliţie şi este incorect dacă nu am fi negociat acest plafon”, a mai declarat Marcel Ciolacu, informează digi24.ro

Acesta a mai spus și că Guvernul este presat de timp. Oficialii trebuie să vină cât mai repede cu forma finală a legii. În caz contrar, aceștia ar putea pierde aproximativ 1,4 miliarde de euro din următoare tranșă a PNRR.

„Noi până la 1 noiembrie trebuie să avem tot procesul parlamentar închis, cu tot cu decizia CCR. Suntem un pic presaţi de timp. Dacă nu închidem acest jalon, vom depune fără închiderea acestui jalon, iar România va pierde 1,4 miliarde de euro. Poți să rezolvi și după 1 noiembrie, că ai șase luni. Oricum, plățile se fac în lunile februarie, martie”, a mai declarat Marcel Ciolacu.