Infofinanciar > Lumea la zi > Reprezentanții Israelului cred că primii ostatici o să fie eliberați zilele următoare
Lumea la zi

Reprezentanții Israelului cred că primii ostatici o să fie eliberați zilele următoare

Gaza Sursa foto Arhiva companiei
Foto: facebook.com

Au crescut speranțele privind finalizarea acordului dintre Israel și gruparea teroristă Hamas. Acesta ar permite eliberarea ostaticilor capturați de palestinieni în schimbul unei pauze umanitare a ofensivei israeliene. Primii vor fi eliberați zilele astea.

Ofensiva israeliană a cuprins practic întrega Fâșie Gaza. Armata israeliană încearcă să pătrundă în tabăra de refugiați de la Jabalia și au fost atacate tabăra de refugiaţi Nuseirat din centru și orașul Khan Yunis din sud.

Vor fi eliberați

În timp ce Israelul vorbește despre eliberarea ostaticilor, palestinienii vorbesc de zeci de victime. ONU deplânge situația disperată a civililor, iar OMS încearcă să evacueze ultimii pacienți din spitalul Al Shifa, aseidat de israelieni.

Mediatorii din Qatar afirmă că sunt foarte aproape de finalizarea unuui acordului care ar permite eliberarea ostaticilor capturați gruparea teroristă Hamas în schimbul unei pauze în ofensiva israeliană, pauză de câteva zile care ar permite evacuări și pătrunderi ale ajutoarelor umanitare. Israelul speră ca primii ostatici să fie eliberați zilele următoare.

Apel de la Beijing

Miniștrii de externe ai Arabiei Saudite, Indoneziei, Iordaniei, Egiptului, Autorității Palestiniene și secretarul Organizației Cooperării Islamice se vor afla mâine și marți la Beijing pentru consultări cu China pe tema conflictului. Amintim că războiul a fost generat de atacul sângeros al grupării teroriste Hamas asupra Israelului la 7 octombrie.