Lumea la zi

Regele Charles își împarte averea cu angajații care au salarii mici! Programul oferă 600 de lire sterline pe an

regele Charles nbc.com
sursa foto nbc.com

Regele Charles va acorda un bonus unic de 600 de lire sterline „din propriul buzunar” angajaților care câștigă mai puțin de 30.000 de lire sterline pe an pentru a-i „ajuta să-și plătească facturile” în timpul crizei costului vieții.
Regele Carol al III-lea va înmâna personalului cu salarii mai mici un bonus din propriul buzunar pentru a-i ajuta să treacă peste criza costului vieții, potrivit unor surse.

Noul monarh le-a spus sutelor de angajați regali că vor primi până la 600 de lire sterline în plus la salariu în această lună, relatează The Sun.

Pe măsură ce iarna se apropie și temerile legate de o recesiune planează, se așteaptă ca suma unică să fie folosită pentru a acoperi creșterea facturilor la energie și a plăților ipotecare. Se spune că printre angajații care vor primi acest stimulent financiar se numără femeile de serviciu, lacheii și servitorii. În timpul verii, Charles, pe atunci Prinț de Wales, i-a cerut lui Martin Lewis de la MoneySavingExpert, căruia i-a acordat un CBE, un mandat pentru a încerca să înțeleagă modul în care creșterea facturilor la energie afectează oamenii, scrie Dailymail

Combaterea crizei costului vieții

Ca parte a programului raportat de Palat, personalul care câștigă mai puțin de 30.0000 de lire sterline pe an va primi 600 de lire sterline, în timp ce cei cu salarii mai mari vor primi plăți unice cuprinse între 200 și 400 de lire sterline, în funcție de venitul lor. În loc să provină de la contribuabil, se așteaptă ca bonusurile să provină din veniturile private ale regelui. Se așteaptă ca lucrătorii singuri care locuiesc în locuințe puse la dispoziție de Casa Regală să primească 200 de lire sterline fiecare.

Între timp, cei care au salarii cuprinse între 30.000 și 40.000 de lire sterline vor primi 400 de lire în plus. Cifrele publicate recent arată că există 491 de angajați cu normă întreagă la palatele regale ocupate, care includ Palatul Buckingham, Balmoral și Castelul Windsor

Această decizie vine înainte de bugetul de săptămâna viitoare, în care se așteaptă ca ministrul de finanțe Jeremy Hunt să limiteze creșterile salariale din sectorul public.

Palatul Buckingham a fost contactat pentru comentarii.