Infofinanciar > Info > Poți da lovitura chiar înainte de Sărbători! Cum te poți îmbogăți instant cu o singură monedă
Info

Poți da lovitura chiar înainte de Sărbători! Cum te poți îmbogăți instant cu o singură monedă

Bani, Sursă foto: Dreamstime
Sursă foto: Dreamstime

Românii pot da o lovitură financiară chiar înainte de Crăciun și Revelion dacă dețin o monedă, care, în prezent, este la mare căutare pe piețele online internaționale. Astfel, colecționarii sunt interesați să cumpere monede de 2 euro, ediția 2002, din Germania.

Potrivit anunțurilor de pe site-urile și platformele de specialitate, aceștia oferă în schimbul unei monede de acest tip sume cuprinse între 10.000 și 10.500 de lei. Astfel, dacă găsești o astfel de „comoară” prin casă, tot ce îți rămâne să faci este să o pui la vânzare în mediul online, pentru a avea o expunere mai mare.

Însă, experții în securitate cibernetică ne avertizează să ne luăm toate măsurile pentru a nu cădea în capcanele escrocilor, scriu cei de la Pro TV.

Monede celtice, furate dintr-un muzeu din Germania

Angajații muzeului din Manching, Germania, au anunțat, la sfârșitul lunii noiembrie, că mai mulți hoți au reușit să fure monede celtice în valoare de „milioane de euro”. În urma primelor investigații, poliția locală descoperit că „o vitrină a fost spartă” și că o colecție de 450 de monede a fost dată dispărută.

Anchetatorii au mai spus că hoții, în timpul jafului, au intrerupt serviciile telefonice și de internet, fără să mai dea însă și alte informații.

„Au întrerupt întregul Manching. Muzeul este o locație de înaltă securitate. Dar toate legăturile cu poliția au fost tăiate”; „Pare că hoții sunt profesioniști”, a transmis la acea vreme primarul, Herbert Nerb, pentru Sueddeutsche Zeitung.

Monedele de aur furate creionau un punct culminant al muzeului celtic și roman din Manching. Acestea au fost descoperite în 1999, însă piesele datau din secolul al III-lea î.Hr, scriu cei de la Descopera.

„Pierderea comorii celtice este un dezastru. Ca mărturie a istoriei noastre, monedele de aur sunt de neînlocuit”, a susținut atunci ministrul științei și artelor din Bavaria, Markus Blume.

Nu e un caz singular

Jaful monedelor celtice din muzeul Manching nu este singurul de acest tip din Germania. Astfel de infracțiuni fac parte dintr-o serie de furturi din muzeele de profil foarte cunoscute din această țară.

De pildă, în anul 2017, din muzeul Bode din capitala Berlin a fost furată moneda de aur „Big Maple Leaf”, care este considerată a doua cea mai mare din lume.

De asemenea, în noiembrie 2019, mai multe persoane au furat 21 de bijuterii și alte obiecte de valoare din muzeul Green Vault din Palatul Regal din Dresda. Printre acestea s-ar fi aflat și o sabie cu mâner încrustat cu diamante și un ornament care are în componența sa un diamant alb de 49 de carate. De acest jaf, au spus autoritățile, ar fi responsabili membrii ai unei familii interlope.

La acea vreme, experții au evaluat obiectele furate la 113,8 milioane de euro. Publicațiile germane au catalogat acest furt de artă drept cel mai mare din istoria modernă.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.