Lumea la zi

Noua strategie de război a Rusiei! Bombardează centralele termice

nomansland.com
Foto: impact.ro

Militarii ruși fug panicați din regiunea Harkov după contraofensiva reușită a Forțelor Armate ale Ucrainei. Armata rusă a opus puțină rezistență pe câmpul de luptă, așa că a decis să terorizeze populația civilă prin atacuri asupra infrastructurii critice.

Primarul orașului Harkov, Ihor Terejov, a declarat că pe 11 septembrie ocupanții ruși au atacat centrala termică din Harkov, o instalație de infrastructură critică, lăsând orașul fără apă și electricitate.

‘Are loc un atac asupra unei instalații de infrastructură din Harkov. Ca urmare a impactului, în multe dintre cartierele orașului s-a stins lumina. Din același motiv, nu există apă în aceleași zone. Pompele nu funcționează”. a declarat Terekhov. De asemenea, sistemul de metrou al orașului s-a oprit; oamenii au fost nevoiți să coboare din trenuri și să meargă prin tuneluri întunecate.

Protectoarea ortodoxismului, sau încă un dușman

Experții de la Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență au lucrat la reluarea serviciilor. Alimentarea cu apă a fost restabilită în timpul nopții, iar metroul și transportul electric terestru funcționează acum în mod normal.

Adjunctul șefului biroului președintelui, Kyrylo Tymoshenko, a confirmat că s-a pierdut curentul în regiunile Harkov, Sumy, Poltava, Dnipropetrovsk și parțial în regiunea Donețk. Bloggerii și propagandiștii militari ruși amenință Ucraina cu atacuri rusești constante asupra infrastructurii critice, ceea ce ar putea duce la pierderea de către ucraineni a electricității, apei și încălzirii în timpul iernii.

Un consilier al biroului președintelui, Mykhaylo Podolyak, a remarcat că atacul asupra centralei termice din Harkov a fost o manifestare a terorismului. Loviturile directe și deliberate asupra infrastructurii civile critice, în special asupra celui mai mare CTP-5 de la Harkov, reprezintă o manifestare necondiționată a terorismului rusesc și a dorinței sale de a lăsa civilii fără electricitate și căldură în mod masiv. Un astfel de „răspuns” laș pentru fuga armatei ruse de pe câmpul de luptă.” a declarat Podolyak pe Twitter. Rachetele au fost lansate asupra Harkovului într-un atac desfășurat în cursul nopții.

Rachetele au ucis doi muncitori în districtul Kholodnohorsk din oraș. Salvatorii au lucrat toată noaptea pentru a localiza incendiul. În districtul Chuhuiv din oraș, doi muncitori au fost răniți de bombardamentele rusești și spitalizați.În districtul Novobavar din Harkov, o clădire cu cinci etaje a fost parțial distrusă de rachete antiaeriene S-300. O persoană a murit, iar două au fost rănite

Aproape toată regiunea Harkov a fost eliberată de trupele ucrainene. Armata rusă nu va mai putea efectua bombardamente asupra Harkovului de la lansatoarele de rachete multiple autopropulsate care au fost amplasate în apropiere, ci doar de la Belgorod și de pe nave.