Lumea la zi

Iată unde ar trebui să călătorești în 2023! Sfaturile specialiștilor pentru vacanțe de neuitat!

kit de călătorie sursă foto unsplash.com
sursă foto unsplash.com

Cu 2023 la orizont, acum este momentul să începeți să vă planificați vacanțele de anul viitor. Vă luptați să vă decideți? Lonely Planet sare în ajutorul celor dornici de experiențe de neuitat!

Scriitorii publicației de călătorii au dezvăluit recent lista „Best in Travel” pentru 2023, compilând toate punctele de atracție ale călătoriilor pe care ar trebui să le știți în 2023, de la skateboarding în Ghana până la urcarea într-un tren de noapte din Turcia în Bulgaria.

Lista Lonely Planet din acest an este împărțită în cinci categorii: Mâncare, Călătorie, Relaxare, Conectare și Învățare. Fiecare categorie conține șase recomandări, pe care le puteți consulta mai jos.

Mâncare

Cei care călătoresc pentru a explora zona de mâncare, sunt invitați să ajungă în Umbria Jazz Festival în Umbria, Italia. Ulterior, aceștia trebuie să încerce mâncarea stradală Kuala Lumpur, Malaezia. De încercat ar putea fi specialitatea Hakta ramen în Fukuoka, Japonia.

Pentru un cocktail savuros, specialiștii recomandă Pisco și cevicherías în Lima, Peru. Podgoriile și restaurantele din rafinate din Africa de Sud ar trebui să se afle pe listele tuturor călătorilor dornici de experiențe unice. Totodată, gurmanzii ar putea vizita și plaja din Montevideo, Uruguay.

Călătorie

Pentru cei care văd călătoria ca pe o experiență unică și deosebită, specialiștii îi îndeamnă să prindă trenul de noapte din Istanbul, Turcia, la Sofia, Bulgaria. Satele de pe malul mării din Novia Scoția, Canada ar fi o destinație ideală, de asemenea, la fel ca traseul Trans Bhutan Trail de 250 de mile în Bhutan.

Zambia este o locație ideală pentru safari, iar pentru o călătorie cu mașina, turiștii ar putea opta pentru pădurile din Australia de Vest. ,,Cufundați-vă în frumusețea naturală din Parque Nacional Naturales, Columbia”, este sfatul specialiștilor.

Relaxare

Un loc ideal pentru relaxare ar fi plaja din Halkidiki, Grecia. Cascadele și vârfurile muntoase din Jamaica ar putea fi, de asemenea, o destinație perfectă pentru dornicii de timp liber. Este recomandată și o cazare  într-o stațiune de lux din Caraibe în Dominica, pentru cei cu un buget mai mare pentru călătorie.

Cei dornici de experiențe unice pot închiria bărci de scufundări în jurul recifelor de corali din Raja Ampat, Indonezia sau pot pluti în Marea Moartă din Iordania. Pentru momente de relaxare unice, călătorii se pot plimba prin templele preistorice din Malta.

Conectare

Experiențele de turism durabil în Alaska ar putea fi un ideal la care mulți pasionați de călătorii visează. Parcurile de skate și viața de noapte din Accra, Ghana sunt, aidoma, experiențe de neuitat pentru cei care vor să se conecteze cu zonele diferite de mediul din viața de zi cu zi. Munții Albaniei reprezintă, la rândul lor, un punct cultural încărcat cu emoția istoriei.

Cei care vor să ia contact cu pădurile tropicale, sunt îndemnați să ajungă în Guyana, iar cei care vor să se plimbe cu bicicleta sunt așteptați în Boise, Idaho. Pentru un tur indigen, călătorii ar putea opta pentru Sydney, în Australia.

Învățare

Pentru ramura de învățare, sunt recomandate muzeele din Manchester, Marea Britanie. De asemenea, New Mexico poate fi o destinație pentru iubitorii de frumos, cu preponderență în zona de sud-vest. Cu ocazia sărbătorilor, călătorii pot face cumpărături la spectaculoasa piață de Crăciun Striezelmarkt din Dresda, Germania.

Un val prins în El Salvador ar putea fi un obiectiv pe care mulți îl au în plan, iar iubitorii de cultură care ajung în zona aceasta nu trebuie să rateze momentul. În sudul Scoției, oamenii pot învăța despre cultura locală, iar în Franța se poate efectua un tur de arhitectură în Marsilia.