Esential

EXCLUSIV! Ion Cristoiu, mărirea pensiilor: „Mă simt jignit ca pensionar că se discută numai despre noi”

Ion Cristoiu Sursa foto Podcast EVZ Play
Ion Cristoiu, Sursa foto: Podcast EVZ Play

Ion Cristoiu a fost prezent în podcastul moderat de Ionuț Cristache astăzi. Cei doi au abordat mai multe subiecte printre care se numără și mărirea pensiilor care va intra în vigoare de la începutul anului următor.

Ion Cristoiu a spus că pentru el, în calitate de pensionar, este o jignire faptul că se discută doar despre majorarea pensiilor.

„Nu vor fi de acord PSD-iștii pentru că ei au Finanțele. Mă simt jignit ca pensionar că se discută numai despre noi. Am declarat în calitate de pensionar. Faptul că în România se discută numai despre mărirea pensiilor noastre este foarte periculos pentru noi. Pentru că o întreagă generație care muncește spune „băi, da altă treaba nu avem decât ăștia”. Este un fals.  Este și tema ridicării nivelului de trai. E și un mijloc de a nu mări nimic. Discutăm, ăla e de acord, trece și ianuarie. Mie mi se pare o temă falsă”, a declarat acesta.

Care sunt problemele României?

De asemenea, el a mai spus că există o parte a electoratului care nu are nicio problemă facturilor și nici cea a pensiilor.

„Nu trăiesc la nivel de Occident, dar ei au o foarte mare problemă pe care o am eu. Eu vreau  ca în România să fie asemenea servicii, astfel încât eu să nu mă duc să repar mașina pentru că eu trebuie să scriu. Din  cauză că noi nu am avut un partid de dreapta, noi acum avem o singură problemă pensiile, salariile cum le mai dăm. Nu avem nimic de investiții, de satisfacții. Ăla care  are salariu mic, puțin îi pasă că stă la Comarnic. În calitatea mea de comunist, trăiesc cel mai greu antreprenorii. Trebuie să dai salarii, te boicotează. Cel mai grav este că la acest regim de dreapta este că a devenit mai mult decât rentabil să lucrezi la stat. Din această cauză, noi ne-am confruntat în ultimii ani cu nepotizarea administrației. Peste tot în lume când vine un partid la putere vine cu niște specialiști, sigur că ei aplică politica”, a spus acesta.

El a transmis faptul că în România a apărut un nou gen de mafie, care este legată de gradele de rudenie.

„E foarte interesant că la noi s-a ivit un nou gen de mafie. La noi mafia este finul. Ați auzit în Occident de fin? Ajungem la adevărata încercare pentru acest regim pensiile militare speciale. Problema este dacă Uniunea Europeană ne obligă să considerăm pensiile militarilor pensii speciale, ăștia pot să se culce”, a continuat Cristoiu.