Infofinanciar > Info > Cum va fi vremea de Revelion? Meteorologii anunță temperaturi anormale pentru această perioadă a anului
Info

Cum va fi vremea de Revelion? Meteorologii anunță temperaturi anormale pentru această perioadă a anului

Vremea, sursa foto: Gândul.ro
Sursa foto: Gândul.ro

Transferul unei mase de aer cald de origine maritimă-tropicală va avea un impact asupra continentului european la finalul anului curent, și până la începutul anului 2023. În România, vremea va continua să fie substanțial mai caldă decât în mod obișnuit atât sâmbătă, 31 decembrie, cât și duminică, 1 ianuarie.

Regiunea arhipelagului Azore va fi locul în care aerul cald va fi transportat spre vestul și sud-vestul Europei.

Vreme caldă de Revelion

Astfel, cu noi temperaturi record, meteorologii anticipează cel mai cald sezon pentru Europa Centrală și de Vest. În aceste locuri, temperaturile vor fi cu 10 până la 15 grade mai mari decât media în toată această perioadă. Se așteaptă ca maximele să se situeze între 20 și 22 de grade în Franța și Spania, în timp ce în regiuni extinse, temperaturile vor depăși 15 grade în Germania, Elveția, Cehia, Polonia și Ungaria. Unele regiuni alpine bavareze se pot apropia chiar de 18-20 de grade, cu vânturi locale de föhn.

Vremea va continua să fie semnificativ mai caldă decât în mod obișnuit pentru sfârșitul lunii decembrie, atât sâmbătă, 31 decembrie, cât și duminică, 1 ianuarie. Cerul va fi predominant senin, exceptând regiunile nord-vestice și nordice, unde vor fi înnorări de scurtă durată și izolat pot apărea ploi slabe, trecătoare, precum și zonele joase de relief din Oltenia și sud-vestul Munteniei, unde vor fi înnorări stratiforme și local ceață în primele ore ale dimineții și din nou din a doua parte a nopții.

La munte, în special la altitudini mari în Carpații Orientali, vântul va deveni mai slab și moderat. Intervalul temperaturilor maxime va fi cuprins între 7 și 18 grade Celsius, iar cel al temperaturilor minime între -1 și 8 grade Celsius, potrivit Observator.

Cum va fi vremea la începutul anului

Luna ianuarie va aduce temperaturi neobișnuit de calde, iar frigul se va face simțit abia spre finele lunii.

În săptămâna 2-9 ianuarie, temperatura medie a aerului va fi mai caldă decât în mod obișnuit în toată țara, dar mai ales în nord-estul țării. Nu vor fi prea multe ploi, mai ales în sud-vestul țării.

În toate oarșele din țară, în perioada 9-16 ianuarie, temperatura medie se menține mai ridicată decât în mod obișnuit pentru această perioadă a anului. În majoritatea localităților se va înregistra un deficit de precipitații.

În săptămâna 16-23 ianuarie, media temperaturilor va fi asemănătoare cu cea așteptată pentru această săptămână. În timp ce în restul țării se vor înregistra precipitații apropiate de cele normale pentru această perioadă a anului, acestea vor fi rare la nivel regional în nord-vest.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.