Infofinanciar > Vocile afacerilor > Cristian Cuzmin, director financiar JYSK: „Lucrurile merg mult mai bine acum, mai ales în ceea ce privește administrațiile locale”
Vocile afacerilor

Cristian Cuzmin, director financiar JYSK: „Lucrurile merg mult mai bine acum, mai ales în ceea ce privește administrațiile locale”

Cristian Cuzmin Director financiar JYSK România, Bulgaria și Turcia Sursa foto Arhiva personala
Sursa foto: Arhiva personala

Cristian Cuzmin este Directorul Financiar Jysk România, Bulgaria și Turcia. Acesta a fost nominalizat în cadrul Topului Capital „Excelență în Management”. Acesta a fost nominalizat în cadrul Topului Capital la categoria CFO.

Topul Capital „Excelență în Management” a prezentat 100 de manageri de top din diferite domenii din România.

Proiecte de top pentru companii de top 

A declarat pentru Capital că cel mai important proiect realizat anul trecut a fost implementarea procesului de returnare a paleților de lemn către depozitul companiei din Bulgaria. Se pare că acest proiect „este o schimbare care, pe lângă beneficiile din punct de vedere al optimizării costurilor, ne ajută să fim mai sustenabili”.

De asemenea, directorul financiar JYSK a spus că cel mai important proiect din cariera lui este încă în desfășurare. „Organizația din România este responsabilă de intrarea JYSK pe piața din Turcia și va asigura pe viitor managementul organizației din Turcia”, a transmis Cristian Cuzmin. Acest proiect a început în urmă cu doi ani și se va concretiza cu deschiderea primelor magazine JYSK în luna mai a acestui an.

De asemenea, pentru anul în curs, compania vizează finalizarea implementării acțiunilor din Turcia, iar pe plan național, acesta a spus că vizează schimbarea softului de vânzare și stock management la nivel de magazin, integrarea acestuia cu un nou model de imprimantă fiscală și recertificarea acestora din punct de vedere fiscal. Referitor la proiectul din Turcia, Cristian Cuzmin a spus pentru Capital că o provocare majoră „a venit din adaptarea la legislația locală, o legislație nearmonizată cu cea din UE”.

„Spre exemplu, distribuția mărfurilor se face de la depozitul nostru din Bulgaria, iar produsele trebuie să treacă prin procedura de import, ceea ce presupune o documentație extinsă și perioade de timp mai mari până când produsele ajung pe rafturile magazinelor noastre, toate traduse la final în costuri logistice mai ridicate”, a transmis Cristian Cuzmin, CFO Jysk România, Bulgaria și Turcia.

Parcurs ce nu a fost lipsit de probleme

În ceea ce privește probleme pe care le-a întâmpinat, atât cu administrația locală, cât și cu cea centrală, Cristian Cuzmin s-a referit la birocrație, dar și la comunicarea cu aceste instituții. Acesta a ținut să menționeze faptul că datorită pandemiei, s-a produs digitalizarea și accesarea online a mai multor servicii în administrație, ceea ce le eficientizează foarte tare munca. „Lucrurile merg mult mai bine acum, mai ales în ceea ce privește administrațiile locale, iar comunicarea este mai rapidă. Depunem online inclusiv documentația pentru deschiderea noilor puncte de lucru, primim aprobările, așadar după perioada covid am făcut un pas important înainte”, a spus Cristian Cuzmin.

O primă problemă ce a apărut în pandemie a fost lipsa stocurilor de produse de igienă ce erau necesare angajaților, conform declarațiilor lui Cristian Cuzmin.

„Concomitent cu lipsa stocurilor, ne-am de creșterea prețurilor la produsele respective. A doua problemă a fost să îi ținem pe colegi motivați în acea perioadă foarte impredictibilă, în care existau informații contradictorii cu privire la cum acționează virusul, cum se transmite, consecințele acestuia etc. Noi suntem un retailer, ceea ce înseamnă că majoritatea angajaților nu pot lucra de acasă, ci au trebuit să fie zilnic la serviciu, în magazin, să intre în contact cu clienții în acesta perioadă incertă”, a declarat acesta pentru Topul Capital Excelență în Management.