Infofinanciar > Lumea la zi > Britanicii fac pregătiri pentru a lansa un sistem de avertizare în situații de urgență! Alerta este discutată de un deceniu
Lumea la zi

Britanicii fac pregătiri pentru a lansa un sistem de avertizare în situații de urgență! Alerta este discutată de un deceniu

alertă de urgență pe telefonul mobil
sursa foto dreamstime

Marea Britanie urmează să testeze în câteva săptămâni o alarmă înfricoșătoare de tip „Armaghedon” (Apocalipsa), care va face telefoanele a milioane de oameni să clipocească și să declanșeze alarme de avertizare.

Milioane de britanici vor fi avertizai de un sunet de alarmă din telefonul lor și vor primi mesaje de avertizare prin SMS, ca parte a testului noului sistem de alertă de urgență al guvernului britanic, similar cu un test de Ro-Alert de la noi din țară. Cu toate că pentru români notificarea avertizărilor pe telefoanele mobile a devenit ceva obișnuit în ultimii ani, britanicii, în mod surprinzător, se străduiesc de un deceniu să introducă măsura.

„Pericol de moarte”

Sistemul este conceput pentru a avertiza oamenii în cazul în care există un „pericol de moarte” în apropiere, testele iminente urmând să se concentreze pe inundații și condiții meteorologice extreme. Proprietarul telefonului va primi detalii despre situația de urgență, precum și sfaturi despre ce trebuie să facă și cum să solicite ajutor.

Partidul Laburist face presiuni pentru acest sistem de mai bine de zece ani, iar miniștrii au promis că îl vor introduce încă din 2013. Ministrul Biroului Cabinetului, Kit Malthouse, a dezvăluit la acea vreme că noul sistem ar permite guvernului să „avertizeze oamenii în mod mult mai cuprinzător” în legătură cu pericole iminente precum inundații, furtuni, incendii sau atacuri teroriste.

Cadrul național de reziliență publicat de guvern în decembrie a precizat atunci că sistemul va fi lansat la „începutul anului 2023”. Dar până acum au existat doar teste locale în Reading.  Fleur Anderson, ministrul general din umbră al plății din partea laburiștilor, a declarat că acest test a fost ‘așteptat de mult’ și că guvernul a fost „dezordonat în pregătirea pentru situații de urgență”.

Un deceniu de decizii, iar britanicii tot nu au implementat încă alerta mobilă

„Această saga a durat mult prea mult timp și a lăsat țara noastră mult în urmă în ceea ce privește menținerea siguranței publice’, a spus ea, potrivit The Sunday Mirror. Ministrul a adăugat: „Laburiștii au un plan pentru o Mare Britanie mai rezistentă pentru a se asigura că guvernul este atent la amenințările cu care se confruntă țara noastră”.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat: „Alertele de urgență vor fi un instrument vital pentru a ne ajuta să răspundem mai bine la urgențe, atât la nivel național, cât și local. Am lucrat îndeaproape cu serviciile de urgență pentru a dezvolta acest lucru și am efectuat teste extinse înainte de lansarea sa la nivel național. Ne așteptăm să facem actualizări în curând”, relatează Daily Mail.

INFOFINANCIAR

Ultimele ştiri economice şi financiare pe plan intern şi internaţional. Infofinanciar vă oferă zilnic ştiri, reportaje, analize, opinii şi interviuri exclusive.